پول کاغذی توانسته است مشکل جعل را با بهرهگیری از کاغذهایی که ساختار پیچیده دارند و با استفاده از تکنولوژی چاپ رفع کند. این نوع پول هیچ گاه با مشکل دو بار خرج کردن روبهرو نمیشود، زیرا یک ماهیت فیزیکی قادر نیست به طور همزمان در دو مکان حضور داشته باشد.
پول سنتی به شکل دیجیتال نیز میتواند ذخیره شود و انتقال یابد. برای جلوگیری از جعل و دو بار خرج کردن، یک یا چند واحد و نهاد متمرکز مانند بانک یا شرکت خصوصی، همه تراکنشهای الکترونیکی را کنترل و رصد میکنند.
در پول دیجیتال که هیچگونه جوهر چاپ محرمانه یا هولوگرام امنیتی ندارد، از رمزنگاری برای اعتماد و اثبات ادعای مالکیت یک پول به وسیله یک فرد استفاده میشود. امضای دیجیتال در علم رمزنگاری به فرد این اجازه را میدهد تا یک دارایی دیجیتال و یا یک تراکنش را امضا کند و از این طریق مالکیت خود را به ثبت برساند. از امضای دیجیتال میتوان برای برطرف کردن چالش دو بار خرج کردن نیز بهره برد.
در این کتاب شما با پروژههایی آشنا میشوید که تا قبل از بیتکوین رویای داشتن پول الکترونیکی غیرمتمرکز را در سر میپروراندند.
در بخشی از کتاب از چاپ پول تا استخراج بیتکوین میخوانیم:
با دور شدن از دنیای غرب، مواضعی حتی سختگیرانهتر در مقابل ارزهای دیجیتال و معاملات با آنها در کشور چین توجهها را به خود جلب میکند. کمی عقبتر در سپتامبر سال 2017 چین نه تنها عرضه اولیه سکه (ICO) را ممنوع کرد بلکه معاملات ارزهای دیجیتال را نیز در این کشور آسیایی متوقف کرد. ممنوعیتی که در ماه فوریه با تحریم ارزهای خارجی قویتر شد. علیرغم انتخاب دوباره رئیس جمهور شی جین پینگ (Xi Jinping) کسی که بر طبق گزارشها تابهحال در چین بزرگترین حامی تجارت آزاد بوده است – در ماه مارس همه این مخالفتها پابرجاست.